Sustainability Conference in Iceland

A New Reset in the spirit of The World Economic Forum.

The long term view is necessary assumption to tackle the sustainability and there are so many things that need to change, for instance business reporting, the school system and our thought process. Spiral thought is very important for the long term view and to exploit all the resources, have realistic goals. Also the Integral Theory framework to touch all the necessary perspectives of human reality. We need a new worldview and a much broader one.

Google translate

From the “Festa” Center for Sustainability, February Newsletter, General Manager Hrund Gunnsteinsdóttir

“The title of this year’s conference was a new beginning in the spirit of the World Economic Forum, B Team and the focus in the Nordic countries, Europe and around the world following COVID-19. The conversation discussed the importance of long-term strategy and measurable goals, change of attitude, innovation and capital as a key driving force towards more sustainable operations and communities. It was stated that short-term thinking, which is reflected, for example, in the view that quarterly results best describe the performance of managers and companies, needs to be reviewed and that performance measures should be based on scientific and measurable long-term sustainability goals. The link between sustainable operations, resilience, adaptability and continuous innovation in companies was also made clear at the conference. The importance of innovation and rationalization in public administration and public institutions was also emphasized. We discussed the values ​​inherent in a rewarding conversation and collaboration between companies and it was emphasized that we give ourselves permission to understand what does not serve sustainable goals. In this context, the emphasis was on showing the courage to redesign or create new systems, products and services, in the New Beginnings.”

Yfirskrift ráðstefnunnar í ár var Nýtt upp­haf í anda World Economic Forum, B Team og áherslna á Norðurlöndunum, í Evrópu og víðar um heim í kjölfar COVID-19. Í samtalinu var rætt um mik­il­vægi lang­tíma stefnu­mörk­un­ar og mæl­an­legra mark­miða, við­horfs­breyt­ingu, nýsköpun og á fjármagn sem lyk­il-hreyfiafl í átt að sjálfbærari rekstri og samfélögum. Fram kom að skamm­tíma­hugs­un, sem birt­ist til dæm­is í því við­horfi að árs­fjórð­ungs­upp­gjör lýsi best frammi­stöðu stjórn­enda og fyr­ir­tækja, þyrfti að end­ur­skoða og að frekar ætti að byggja ár­ang­urs­mæl­ingar á vís­inda­leg­um og mæl­an­leg­um sjálf­bærni mark­mið­um til lengri tíma. Tengsl­in á milli sjálf­bærs rekst­urs, seiglu, að­lög­un­ar­hæfni og stöð­ugr­ar ný­sköp­un­ar hjá fyr­ir­tækj­um komu einnig skýrt fram á ráð­stefn­unni. Mik­il­vægi ný­sköp­un­ar og hagræðingar í stjórn­sýslu og hjá op­in­ber­um stofn­un­um var einnig und­ir­strik­uð.  Við ræddum verðmætin sem eru fólgin í gjöfulu sam­tali og sam­starfi á milli fyr­ir­tækja og yfirvalda og lögð var áhersla á að við gef­um okk­ur leyfi til að skilja við það sem ekki þjón­ar sjálf­bær­um mark­mið­um. Í því samhengi var lögð áhersla á að sýna hugrekki til að end­ur­hanna eða skapa ný kerfi, vör­ur og þjón­ustu, í Nýju upp­hafi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s